Wie zijn wij?

‘Begrafenissen Messiaen’ is een traditionele familie-onderneming. De familie Messiaen is sinds 1966 actief in de uitvaartsector. Noël Messiaen is met de begrafenisonderneming begonnen in Zwevegem. Na het vroegtijdig overlijden van Noël hebben zijn zoon Carlos en schoondochter Claudine de zaak overgenomen en verder uitgebreid.

Aurélie Messiaen (graduaat commercieel beleid in de grafische sector), de oudste dochter van Carlos en Claudine heeft sinds 2003 een uitvaartcentrum met aula in Moen.

Céderic Messiaen (master in de handelswetenschappen) is sinds 2008 aan de slag als begrafenisondernemer. Céderic heeft op 1 januari 2009 de begrafenisonderneming in Oostrozebeke overgenomen. Céderic en zijn vrouw Inge hebben in 2014 ook de zaak in Zwevegem overgenomen. Inge (licentiate kinesietherapie) is sinds 2014 ook voltijds aan de slag bij Begrafenissen Messiaen.

Eline Messiaen, de zus van Aurélie en Céderic, helpt sinds 2009 ook in de zaak en is vanaf 2013 verantwoordelijk voor het verzorgen van het rouwdrukwerk. Eline volgde hiervoor alle mogelijke cursussen voor de nodige grafische programma's.

Aurélie, Eline en Céderic werken vanop aparte locaties nauw samen voor permanentie en ceremonieën. Op die manier is het mogelijk om een goede service voor de organisatie en uitvoering van de uitvaart aan te bieden, met zorg en in alle sereniteit.

Wij worden bijgestaan door mensen die voltijds en deeltijds bij ons komen werken voor het verzorgen van de uitvaartdiensten. Wij zijn ons personeel heel dankbaar want zonder hen zouden we niet alles georganiseerd krijgen.